Nega nog

Varujte in negujte svoje noge z zaupanjem.

Večina ljudi posveča več pozornosti predvsem negi nohtov na rokah, a tudi stopalom moramo posvetiti posebno pozornost, saj so eden bolj obremenjenih delov telesa. Noge in stopala nosijo našo celotno težo in nemalokrat neprimerna obuvala, ki povzročijo marsikatero težavo. Če so stopala dolgo zanemarjena postane koža na njih suha in lahko se pojavijo glivice in kurja očesa, noht postane odebeljen ali se vraste kar povzroči bolečino.

Nega nog

K BAUTY SPOT - Nega nog

PEDIKURA v K BEAUTY SPOT

Rezervirajte svojo masažo nog po neverjetno ugodni ceni še danes v našem enostavnem sistemu za naročanje.

K BAUTY SPOT - Nega nog - klasična pedikura

KLASIČNA PEDIKURA

K BEAUTY SPOT - nega nog - - PEDIKURA S PERMANETNIM LAKIRANJEM

PEDIKURA Z LAKIRANJEM

K BAUTY SPOT - Nega nog - vraščeni noht pedikura 1

MEDICINSKA PEDIKURA

KLASIČNA PEDIKURA

Klasična pedikura je kozmetični postopek s katerim bomo vašim stopalom izboljšali izgled, vam olajšali korak ali vas rešili tegob, ki vam jih povzročajo noge zaradi raznovrstnih obremenitev, ki posledično prizadanejo zdravje nog ali pa ste si jih prislužili zaradi premalo skrbne nege. Redna nega nog lahko prepreči marsikatero bolezen ali nepravilnost na vaših stopalih in je kot taka poznana v družbi že preko 4.000 let. Pedikuro v našem kozmetičnem salonu izvajajo primerno izšolane in izkušene kozmetičarke in pedikerke. Komu je klasična pedikura namenjena? Vsem, ki nimate posebnih težav s stopali, vsem, ki si želijo imeti urejena stopala

PEDIKURA S PERMANETNIM LAKIRANJEM

Postopek je hiter in pimeren za vse, ki želijo ohranjati dlje trajajoč videz nohtov. Permanentni lak za nohte se nanaša na enak način kot klasičen lak za nohte, vendar se suši samo pod UV ali LED lučko. Obstojen je lahko več tednov, ne da bi se okrušil.

MEDICINSKA PEDIKURA

Medicinska pedikura je nujno potrebna za zdravje naših stopal, saj nas ta nosijo celo življenje. Pri naš rešujemo težave težave z vraščenimi nohti, glivičnimi obolenji, otiščanci ter kurjimi očesi. Svetujemo pri izbiri primernih izdelkov pri oskrbi nog, (kreme, pršila, mazila, napotki za nego nog …).

Preberi več...

VRAŠČEN NOHT

Vraščen noht ali zanohtnica je zelo pogost pojav, s katerim se srečuje ogromno ljudi.

Vzrok za nastanek vraščenega nohta

 • nepravilnega striženja (striženje na okroglo), katerega posledica je ostanek »špičk« na vogalih nohta. Te »špičke« pa potem rastejo v mehko tkivo nohta.
 • neprimerne obutve, ki nam je preozka, neudobna in nas tišči. Povzroči tudi deformacijo prstov do te mere, da začnejo nohti rasti nepravilno
 • poškodbe nohta
 • dednosti, saj imajo ljudje z zaobljeno obliko nohtov večjo možnost, da se bodo ti začeli vraščati.
 • zadebeljenih nohtov, ki so zelo nagnjeni k vraščanju

Prednosti ONYCLIP sponke

 • hitra rešitev brez operativnega posega
 • popolno se prilega nohtom
 • spodbuja pravilno rast nohtov
 • ne ovira vas pri vsakodnevnih opravilih

Pri nas rešujemo vraščene nohte z Onyclip sponko.


ONYCLIP združuje preprosta uporaba z najvišjo stopnjo udobja nošenja. Korekcijski trakovi so narejeni iz posebnega hladno valjanega jekla (3 mm širokega in 0,15 ali 0,10 mm debelega). Onyclip trak se lahko pritrdi na katero koli obliko nohtov.

GLIVIČNA OBOLENJA NOHTOV

Glivice na nohtih predstavljajo pravo nočno moro. Raziskave so pokazale, da se največkrat okužijo z glivicami športniki oz. športno aktivni ljudje, sladkorni bolniki, ljudje z oslabljenim imunskim sistemom in tisti s težavami ožilja. Prav tako lahko jemanje določenih zdravil kot so antibiotiki privede do glivične okužbe nohta.

Kako se lahko izognem glivicam?

 • na bazen vedno prinesemo svoje natikače, imamo jih obute na vseh površinah bazena (tuš, stranišče)
 • v telovadnici nismo bosi, temveč vedno nosimo športne čevlje
 • študentje, ki imajo več sostanovalcev, vedno sperejo tuš kabino ali kad pred uporabo in si nataknejo natikače
 • nikoli si ne izposojamo športnih ali katerikoli čevljev, tudi če smo prepričani, da oseba nima težav z glivicami
 • nosimo sveže nogavice iz naravnih materialov, ki jih vsaj enkrat na dan preobujemo
 • čevlje, ki smo jih nosili čez dan, posušimo na svežem zraku in jih večkrat tudi operemo
 • vsak dan si umijemo stopala z nežnim gelom za prhanje in jih zares dobro obrišemo s svežo brisačo

Lasersko zdravljenje glivic

 • Koliko časa traja terapija? Terapija traja 10-15min.

 • Koliko  terapij je potrebnih? Potrebnih je 6-8 tretmajev in sočasno  zdravljenje z antimikotiki.

 • Tretmaje izvajamo 1x tedensko.

 • Po terapiji? Po terapiji lahko stranka normalo nadaljuje svoj dan.

Med posegom lahko čutite toploto. Po končani terapiji ni videti sprememb, nohti ostanejo v enakem stanju. Nohti na nogah rastejo zelo počasi, zato lahko traja tudi do dve leti, da nov noht v celoti zraste. Spremembe bomo zaznali tekom rasti nohtov.

Pri nas v K BEAUTY SPOT salonu zdravimo glivice z antimikotičnimi sredstvi ali laserjem.

NOHTNA PROTETIKA

Noht lahko neha rasti zaradi mehanske poškodbe (poškodba, izguba nohta med športno aktivnostjo) ali zaradi napake pri kirurškem posegu odstranitve vraščenega nohta, kjer niso pozorni na estetski izgled po operaciji, prav tako je velika možnost, da se nam noht začne spet vraščati. Z namestitvijo nohtne protetike preprečimo nadaljnjo deformacijo nohta, saj s protezo spodbudimo pravilno rast, torej ima tudi terapevtski učinek, poleg estetskega.

SANACIJA KURJEGA OČESA

Kurja očesa so tvorbe roževinastih celic , ki običajno nastanejo na predelu noge med prsti, na blazinicah prstov, ob zunanjem robu stopalnega loka ali peti. Podobna so trnu, zaradi svoje stožčaste oblike pa prodirajo v spodnje plasti kože, kjer se nahajajo živci, in zato povzročajo bolečino. Globlje kot sega kurje oko, bolj je boleče. V primerih nastajanja kurjega očesa večkrat na leto, se razlog običajno skriva v deformaciji stopala. Stopalo se z leti noga poseda, razširi in kosti v notranjosti se postavijo drugače. Do deformacije stopal pride tudi zaradi tesne obutve, športnih aktivnostih in tesnih delovnih čevljev.

Zakaj nastanejo kurja očesa?
 • Neprimerna obutev (preozka, pretrda obutev, visoke pete)
 • Nepravilna obremenitev stopal (prekomerna teža, nenavadni gibi)

Svojim nohtom privoščite primerno nego, saj lepa stopala in urejeni nohti odražajo lepoto in samozavest.


Prepustite se razvajanju in poskrbite za svoje nohte z najkakovostnejšimi izdelki, ki jih ponujamo v našem salonu.
Rezervirajte svoj termin

Mnenja naših strank

Vaše mnenje nam veliko pomeni, zato bomo zelo veseli vsake vaše pohvale, ki nam bo v vzpodbudo, kot tudi pritožbe, ki jo bomo skrbno obravnavali.

H Kristini hodim že 2 leti, vedno poskrbi da so moje noge gladke, moja koža sijoča in moji nohti prečudoviti. Bolečine v hrbtu? Kristina reši tudi to.Kristina ni samo moja kozmetičarka, ampak tudi moja psihoterapevta. Od nje vedno odidem zadovoljna in srečna. Še dolgo se bom vračala k njej.

Teja

PREJ - POTEM