Fototerapija

Najhitrejše in najučinkovitejše reševanje kožnih težav.

V K beauty spot izvajamo fototerapije v kombinaciji z Radiofrekvenco in IPL laserjem. Nudimo vam: pomlajevanje kože, zdravljenje aken, zdravljenje fotopigmentacij, zdravljenje kapilar in zdravljenje glivic.

Fototerapija

K BAUTY SPOT - LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAČIC LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAČIC

Pomlajevanje z laserjem

Koži povrnemo mladosten videz na neagresiven in varen način s fotopomlajevanjem. V svetu poznan kot nekirurški lifting. Fotopomlajevanje je najnovejša metoda pomlajevanja. Gre za uporabo intensivne pulzne svetlobe IPL in RF, ki vsebuje širši spekter valovne dolžine, zato ima večjo možnost delovanja v različnih plasteh kože.

V zgornjih plasteh kože z vsrkanjem svetlobe v različne pigmente odstranjuje ali posvetli določene obarvane spremembe.Med vrhnjico in usnjico pospešeno sproži regeneracijo, v globjih plasteh kože pa vzpodbudi fibroplaste k povečani tvorbi kolagenih in elastičnih vlaken.

Že po prvem obisku so vidni rezultati. Koža je bol napeta in gladka. V 5-7 terapijah v kolikor se v povprečju priporoča postopno zbledijo pege,starostne pigmentacije,zmanjšajo se pore, koža je videti sveža, napeta in elastična. Gubice okoli oči in ust se zmanjšajo, manjše nepravilnosti pa celo izginejo!

Pred posegom

3 tedne pred posegom za nego kože ne uporabljajte eteričnih olj, parfumiranih krem in fotoaktivnih mazil. Uporaba anticelulitnih krem je prepovedana! Na dan posega na kožo ne nanašajte ničesar. Make-up, losjoni, parfumi, dezodoranti morajo biti pred posegom odstranjeni.

3 do 4 tedne pred posegom se izogibajte rjavenju kože s katerimkoli sredstvom. V  tem obdobju je prepovedano sončenje, uporaba solarija in kemičnih sredstev za samoporjavitev.

Nekatera zdravila lahko povečajo fotosenzitivnost, hiperpigmentacijo, dermatitis, zato vas prosimo, da s seboj prinesete spisek zdravil, ki jih uživate.

Po posegu

Po laserskem posegu je na tretiranem predelu kože rahla rdečica, ki traja nekaj ur oziroma en dan, občutek je rahlo pekoč. Pri občutljivih se lahko pojavi rahel edem, ki traja nekaj dni – svetujemo hlajenje z obkladkom.

Za nego uporabite izključno le mazilo Bepanthen-plus ali hladilno mazilo (za malčke) ali gel Aloe Vera. Te izdelke kupite v lekarni, dobite jih brez recepta.

Prve dni po posegu si tretiranega predela ne umivajte s pretoplo vodo in na tem delu ne uporabljajte dezodorantov in agresivnih mil.

Nekaj tednov po posegu je prepovedano izpostavljanje UVA in UVB žarkom. Tretirani predel zaščitite z oblačili. Obraz večkrat dnevno zaščitite s kremo, ki vsebuje visok zaščitni faktor (50)- možen je nakup tudi pri nas v salonu. Priporočamo vam uporabo popolne zaščite obraza s Sun Block izdelki. Lahko uporabite tekoči puder, ki ga poznate in veste, da na vaši koži ne izziva alergičnih reakcij.

Katere kožne težave rešujemo s fototerapijo?

K Beauty Spot Zdravljenje Aken
Zdravljenje
aken
K Beauty Spot Zdravljenje Glivic
Zdravljenje
 glivic
K Beauty Spot Zdravljenje Kalipar
Zdravljenje
kapilar
K Beauty Spot Zdravljenje Pigmentacije
Zdravljenje
fotopigmentacij

Zdravljenje aken

Odstranjevanje aken obsega sklop 6 tretmajev nato sledi 1 mesečna pauza, v tem času se lahko pojavi tudi izbruh aken, ki so bile še globlje v koži. Nato lahko sledi ponoven sklop 6 tretmajev. IPL deluje na principu svetlobe katera deluje sterilno in uniči bakterije, ki povzročajo vnetje. Učinkovitost IPL– tretmaja je odvisna od večih dejavnikov (obseg vnetja, hormonsko neravnoseje, kože)… Obvezno je potrebna zaščita pred soncem (uporaba zaščitnih krem, pokrival…)

Možne reakcije po fototerapiji

 • rahla rdečica
 • pekoč občutek
 • rahel edem
 • krastica, ki odpade v roku 14 dni
V primerih izredno občutljivega tipa kože, ki je nagnjena k alergičnim reakcijam so stranski učinki lahko tudi trajni, zato ste nas dolžni pred tretmajem seznaniti z resničnimi podatki o vašem zdravstvenem stanju.

Kdaj ne izvajamo zdravljenja?

 • nosečnost
 • diabetes
 • nagnjenost k brazgotinjenju
 • pri uporabi fotoaktivnih mazil za nego kože
 • zdravljenje z zdravili Roacutan, Differin tablete...
K Beauty Spot Zdravljenje Aken V Salonu . Webp
K Beauty Spot Zdravljenje Aken Before
PREJ
K Beauty Spot Zdravljenje Aken After
POTEM

Ste pripravljeni na gladko kožo?


Odpravite težave aken s pomočjo fototerapije v našem salonu - K BEUTY SPOT.
Rezervirajte svoj termin

Zdravljenje kapilar

Odstranjevanje kapilar obsega 3-6 tretmajev. Tretirajo se lahko samo kapilare, ki so na obrazu. Ne tretiramo kapilar na telesu. Učinkovitost IPL– tretmaja je odvisna od kapilar (velikost, barva kože)… Potrebna zaščita pred soncem (uporaba zaščitnih krem, pokrival…) Faktor različnosti vpliva na končni rezultat, zato ni možna garancija na trajnost odstranjevanja. Lahko se pojavijo čez čas nove kapilare, saj je to gensko pogojeno.

Po fototerapiji lahko pride do možnih rekakcij kot so:

 • rahla rdečica
 • pekoč občutek
 • rahel edem
 • krastica, ki odpade v roku 14 dni
V primerih izredno občutljivega tipa kože, ki je nagnjena k alergičnim reakcijam so stranski učinki lahko tudi trajni, zato ste nas dolžni pred tretmajem seznaniti z resničnimi podatki o vašem zdravstvenem stanju.

Kdaj ne izvajamo zdravljenja?

 • nosečnost
 • diabetes
 • nagnjenost k brazgotinjenju
 • pri uporabi fotoaktivnih mazil za nego kože
 • zdravljenje z zdravili Roacutan, Differin tablete...

Zdravljenje glivic

Odstranjevanje glivic na nohtih obsega sklop minimalno 10 tretmajev. IPL deluje na principu svetlobe katera deluje sterilno in uniči glivice, ki povzročajo obolenje nohta.

Učinkovitost IPL– tretmaja je odvisna od več dejavnikov (obseg obolelosti nohta, slab imunski sistem)…

Faktor različnosti vpliva na končni rezultat, ni možna garancija na trajnost odstranjevanja.

Zdravljenje fotopigmentacij

Odstranjevanje fotopigmentacij obsega 8-12 tretmajev.

Tretirajo se samo pigmentni madeži, ki so nastali zaradi sonca, starosti ali hormonskih sprememb. Ne tretiramo materinih znamenj in pigmentnih madežev ki niso v ravni kože ter gladki. Učinkovitost tretmaja je odvisna od barva, starost, gobina, barva kože.

Obvezno je potrebna zaščita pred soncem (uporaba zaščitnih krem, pokrival…) Faktor različnosti, ki vpliva na končni rezultat, zato vem, da ni možna garancija na popolno odstranitev.